Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 29-06-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

29-June-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-06-29

Additions : 5
Updates : 16

More Details At: www.roadmapwatch.com


New FeaturesCurrent Status
OneDrive: Recommended FilesIn Development
OneDrive: Easily get to files shared by people with the new People view in OneDrive WebIn Development
Microsoft Stream: Timeline markers in Teams meeting recordings for when you left or joined meetingsIn Development
Microsoft Purview Information Protection: Office Apps on the Web can create PDFs that inherit the source files sensitivity labelsIn Development
Microsoft 365 app: Key Document UpdatesIn Development
 
Updated FeaturesCurrent StatusUpdate Type
Outlook: Support pop-up messages in Outlook that warn, justify, or block emails being sent with sensitivity labelsRolling OutStatus
Microsoft 365 admin center: Adoption Score People Experiences: Group level aggregates for TeamworkLaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Data Lifecycle Management: Simulation mode for automatically applied retention labels (U.S. government clouds)Rolling OutStatus
Microsoft Viva: Microsoft Project data Integration in Viva GoalsLaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Insider Risk Management – Alert triage experience (U.S. Government clouds)LaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Insider Risk Management – Enhancements to sequences for unallowed and allowed domainsLaunchedStatus
Microsoft Teams: Content camera for Teams Rooms on AndroidLaunchedStatus
Microsoft Teams: Smart camera controls in Teams Rooms Pro on AndroidLaunchedStatus
Microsoft Teams: GCC-H support for Microsoft Teams Rooms Pro on AndroidLaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Insider Risk Management – Sequences policy configuration enhancementsLaunchedStatus
Microsoft Viva: Alignment viewRolling OutStatus
Microsoft Teams: View Together Mode for everyone on Teams Rooms for WindowsRolling OutStatus
Microsoft Planner: Rich text in Planner task notesRolling OutStatus
Microsoft 365 admin center: Adoption Score People Experiences: Organizational Messages for Communication and Content CollaborationRolling OutStatus
Microsoft Teams: Attach cloud files in chat and channel from teams mobileRolling OutStatus
Microsoft Teams: Attach cloud files in chat and channel from Teams MobileRolling OutStatus

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Microsoft 365 Outbound Email Relaypool
Category:Exchange Online Microsoft 365 Defender
Nummer:MC559257
Status:planForChange

Bijgewerkt op 28 juni 2023: We hebben dit bericht bijgewerkt om zichtbaarheid te garanderen. Dank u voor uw geduld.

Dit is een update met betrekking tot de configuratie voor het doorsturen of doorsturen van e-mail via Office 365. Houd er rekening mee dat hoewel deze wijziging oorspronkelijk in april 2022 werd geïmplementeerd, we nu een verdere verbetering zullen implementeren om de beveiliging en betrouwbaarheid van onze e-mailservices te verbeteren.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Vanaf 30 mei 2023 zullen we speciale relaispools bijwerken die worden gebruikt voor doorgegeven berichten via connectoren. Deze wijziging is alleen van invloed op de berichten die worden verzonden vanuit domeinen die niet zijn geregistreerd als geaccepteerde domeinen in uw tenant.

Om serviceonderbrekingen of -problemen te voorkomen, raden we u ten zeerste aan de onderstaande voorgestelde acties te bekijken en te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Wanneer deze wijziging is geïmplementeerd, gebruiken e-mails die via een uitgaande connector worden verzonden, ook de relaygroep als berichten niet aan een van de onderstaande criteria voldoen en de berichten mogelijk in de map met ongewenste e-mail van ontvangers terechtkomen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Berichten die niet aan een van de onderstaande criteria voldoen, worden via de Relay Pool gerouteerd.

  • Uitgaande afzenderdomein is een geaccepteerd domein van de tenant.
  • SPF wordt doorgegeven wanneer het bericht naar Microsoft 365 komt.
  • DKIM op het afzenderdomein wordt doorgegeven wanneer het bericht naar Microsoft 365 komt.

Voor doorgestuurde berichten slaan we Sender Rewriting Scheme (SRS) over, herschrijven we alleen wanneer inkomende e-mail geen SPF doorgeeft.

Wanneer deze wijziging van kracht wordt, kunt u een bericht identificeren dat is verzonden via de relaygroep door te kijken naar het IP-adres van de uitgaande server zoals gezien in de berichtkop vanaf de ontvangende zijde door naar de naam van de uitgaande server te kijken. Het zal “rly” in de naam hebben.

Als u wilt dat de

berichten door de normale groep gaan, moet u ervoor zorgen dat het afzenderdomein van het uitgaande bericht overeenkomt met een geaccepteerd domein van uw tenant wanneer een bericht aankomt bij Microsoft Office 365, SPF of DKIM.

Zorg ervoor dat u DKIM inschakelt voor het verzendende domein. fabrikam.com bijvoorbeeld deel uitmaakt van contoso.com geaccepteerde domeinen, als het verzendadres [email protected] is, moet DKIM worden ingeschakeld voor fabrikam.com. Lees hoe DKIM in te schakelen voor uitgaande e-mails van Microsoft 365.

Als u een geaccepteerd aangepast domein wilt toevoegen, volgt u de stappen in het artikel Een domein toevoegen aan Microsoft 365. Als een MX-record voor uw domein wordt verwezen naar een 3rd-party of on-premises server, moet u Enhanced Filtering for Connectors gebruiken om ervoor te zorgen dat de SPF-validatie correct is voor inkomende e-mail om te voorkomen dat e-mail via relaygroep wordt verzonden.

U kunt berichten die via de relaygroep worden gerouteerd, controleren met behulp van de uitgaande pagina in het rapport E-mailstroomstatus van topdomein in Exchange online. Ga voor meer informatie naar Main domain mailflow status report in het nieuwe Exchange-beheercentrum in Exchange Online. Het rapport bevat informatie over domeinen en het bijbehorende e-mailvolume dat via de relaygroep wordt gerouteerd. Het rapport in combinatie met berichttracering helpt u bij het oplossen en corrigeren van eventuele verkeerde configuraties.

Om dit te doen, moet u de domeinen die door de relaypool worden gerouteerd kopiëren vanuit het e-mailstroomrapport van het hoofddomein en de domeinen in het berichttraceringsrapport plakken om de lijst met e-mails te identificeren.

Microsoft Defender for Office empowers end users to report suspicious messages in Microsoft Teams (follow-up)
Category:Microsoft Teams Microsoft 365 Defender
Nummer:MC611677
Status:stayInformed

Dit is een vervolg op Message Center post MC567478.

Vanaf 10 juli is de mogelijkheid voor Microsoft Teams-gebruikers om berichten binnen Teams te melden als beveiligingsrisico standaard ingeschakeld. Berichten met beveiligingsrisico’s kunnen berichten bevatten die phishing of spam of schadelijke inhoud bevatten, zoals phishing-URL’s of malwarebestanden, spaminhoud. Als u wilt weten hoe eindgebruikers kunnen rapporteren, zie Door gebruiker gerapporteerde berichtinstellingen in Microsoft Teams.

OPMERKING: Dit geldt alleen voor klanten met Microsoft voor Defender Plan 2 of Microsoft E5/Office E5

.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 100160

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze wijziging gaat in vanaf 10 juli en wordt medio juli 2023 voor alle huurders voltooid, als de huurder zich niet heeft afgemeld. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als u de schakelinstelling in het Teams-beheercentrum niet hebt uitgeschakeld/uitgeschakeld, kunnen eindgebruikers de berichten van teams rapporteren als beveiligingsrisico en wordt deze gerouteerd volgens de bestaande instellingen van uw organisatie gebruiker gerapporteerde instellingen

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt zich afmelden voor de standaard “aan” -optie via het berichtenbeleid van Teams in het Teams-beheercentrum door de afmeldingsperiode die eindigt op 10 juli. Het algemene beleid is automatisch van toepassing op gebruikers in uw organisatie, tenzij u een aangepast beleid maakt en toewijst. U kunt de instellingen in het algemene beleid bewerken of een of meer aangepaste beleidsregels maken en toewijzen om deze functie in of uit te schakelen. Raadpleeg voor meer informatie: Berichtenbeleid beheren in teams.

Als je feedback hebt,

geef deze dan op vanuit dit bericht in het berichtencentrum met behulp van het tekstvak nadat je duimen omhoog of omlaag hebt gedaan, omdat het rechtstreeks het verantwoordelijke team bereikt. 

Microsoft Viva: Topic card expanded view shows more details about a topic
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC611679
Status:stayInformed

We rollen de uitgebreide weergave van de onderwerpkaart uit voor Viva Topics-tenants die meer informatie over het onderwerp naar gebruikers brengt. Gebruikers kunnen op de naam van het onderwerp klikken om de uitgebreide weergave van de kaart te bekijken en meer te weten te komen over het onderwerp. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 118590

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen begin juli met de uitrol en verwachten begin juli 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Geen impact. Standaardfunctie die beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers met een Viva Topics-licentie. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering.

Make calls through speed dial and call history on Apple CarPlay
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC611680
Status:stayInformed

Gebruikers kunnen nu eenvoudig hun snelkiescontacten bellen en teruggaan naar hun recente oproepen op Apple CarPlay met Teams nadat ze de iPhone hebben verbonden met voertuigen die Apple CarPlay ondersteunen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 125556

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Productie en GCC: We beginnen half juli met de uitrol en verwachten de uitrol begin augustus te voltooien.

GCC-High en DoD: We beginnen begin september met de uitrol en verwachten begin oktober te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers in uw

organisatie kunnen nu bellen naar hun snelkiescontacten en teruggaan naar recente oproepen in Teams op Apple CarPlay met uw iPhone.

Nadat ze op het Teams-pictogram hebben getikt en naar het tabblad Oproepen zijn gegaan (naast het tabblad Vergaderingen), kunnen gebruikers ervoor kiezen om contacten voor snelkiezen of oproepgeschiedenis te openen.

RW16Xch?ver=ef34 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistRW16URE?ver=4eb7 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW16Pow?ver=0374 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

;”>

RW16Hyr?ver=39ea - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:

Er is geen specifieke actie vereist, omdat deze beschikbaar is voor alle Teams-gebruikers en niet wordt afgesloten door een beheerdersbeleid.

Microsoft Teams: EHR Connector Virtual Appointment usage report for user access
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC611684
Status:stayInformed

Organisaties die Microsoft Teams EHR Connector hebben ingeschakeld, kunnen de gebruiksinformatie van geplande EPD-afspraken bekijken via het gebruiksrapport van de virtuele afspraak van EHR Connector. Gebruikers met een EPD-connector die niet zijn aangewezen als beheerders, hebben nu toegang tot het gebruiksrapport van de virtuele afspraak van de EPD-connector via de app Virtuele afspraken in Microsoft Teams. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 138229

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen half juli met de uitrol en verwachten eind juli klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers (niet-IT-beheerders) van een organisatie (tenants die zijn ingeschakeld met Microsoft EPD-connector) aan wie de beheerdersrol Virtueel bezoek is toegewezen, kunnen de app Virtuele afspraken installeren en kunnen het EPD-rapport voor hun tenant in de app bekijken.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Deze functie is beschikbaar voor alle gebruikers aan wie IT-beheerders de rol ‘Virtual Visit Administrator’ hebben toegewezen vanuit het Microsoft 365-beheercentrum. Een IT-beheerder kan naar het Microsoft 365-beheercentrum gaan en op de details van de gebruiker klikken > beheerdersrollen beheren > de rol Beheerder virtueel bezoek toepassen op die gebruiker. 

RW16dZz?ver=557c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Click Through Collaborative Annotations Layer in Teams Meetings
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC611685
Status:stayInformed

We implementeren een verbetering van de huidige Collaborative Annotations-ervaring, waarbij schermdelers door de annotatielaag kunnen klikken en kunnen communiceren met onderliggende inhoud zonder de bestaande annotatiesessie te stoppen. Nadat een deler annotaties heeft geïnitieerd vanuit de presentatorwerkbalk, kunnen delers standaard met hun achtergrond communiceren om hun inhoud te bewerken.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 127900.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen eind juli met de uitrol en verwachten medio augustus te voltooien.

GCC-High en DoD: We beginnen begin augustus met de uitrol en verwachten medio augustus te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Doorklikken is beschikbaar op desktop (Windows en Mac) en web. Wanneer gebruikers hun scherm delen in Teams-vergaderingen en select Start annotatie in de presentatorwerkbalk, zien ze een nieuwe knop, Interactie met de achtergrond, in Microsoft Whiteboard toolset waarmee ze kunnen communiceren met onderliggende inhoud zonder de bestaande annotatiesessie te stoppen.

RW16MUo?ver=f295 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW16XbP?ver=e1f5 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen voorbereiding nodig. U kunt uw trainingsmateriaal bijwerken om aan te geven dat de functie nu wordt ondersteund.

Use double-key encryption to protect your most sensitive files and emails in Microsoft 365 Apps
Category:Microsoft 365 suite Microsoft 365 apps
Nummer:MC611732
Status:stayInformed

Om je meest gevoelige inhoud te beschermen, kunnen gebruikers van Microsoft 365-apps nu Double Key Encryption (DKE) gebruiken voor bestanden en e-mails met behulp van de ingebouwde labelclient. Met DKE slaat Microsoft één sleutel op in Microsoft Azure en houdt u de andere sleutel vast, zodat alleen u ooit beveiligde inhoud kunt decoderen, onder alle omstandigheden. Vertrouwelijkheidslabels die zijn geconfigureerd met DKE in Microsoft Purview Compliance Portal zijn nu beschikbaar voor gebruikers in Word, Excel, PowerPoint en Outlook om inhoud te publiceren of te gebruiken die is beveiligd met DKE.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124984

[Wanneer dit zal gebeuren

:]

Algemene beschikbaarheid

:
  • huidig kanaal beschikbaar medio juli
  • Maandelijks Enterprise-kanaal beschikbaar begin augustus
  • Halfjaarlijks Enterprise-kanaal begin januari 2024

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers die gevoeligheidslabels hebben geconfigureerd met DKE, kunnen met DKE beveiligde inhoud publiceren en gebruiken met behulp van de ingebouwde labelingclient in Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Met deze update kunnen organisaties die ook “cocreatie voor bestanden versleuteld met gevoeligheidslabels” hebben ingeschakeld, nu DKE-labels in dezelfde tenant implementeren, zodat gebruikers kunnen profiteren van de samenwerkingstools van M365, zelfs als sommige van uw gebruikers DKE-inhoud nodig hebben voor sommige van hun documenten. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u DKE al gebruikt met de Azure Information Protection (AIP)-invoegtoepassing, kunt u nu cocreatie voor gecodeerde bestanden inschakelen en beginnen met het plannen van uw migratie naar de ingebouwde labelingclient voordat de invoegtoepassing in april 2024 buiten gebruik wordt gesteld (https://aka.ms/AIP2MIP/RetireAddin).

Als u DKE voor uw organisatie hebt overwogen, is dit het moment om DKE in uw omgeving te plannen met behulp van de ingebouwde labelingclient in plaats van te proberen deze te implementeren via de AIP-invoegtoepassing. (https://aka.ms/AIP2MIP/HowTo/GetStarted) 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top