Meetings first in Microsoft Teams

Microsoft heeft net de functie “Meetings First” voor Microsoft Teams uitgebracht. Deze functionaliteit is voor bedrijven die Skype voor bedrijven op hun eigen server hebben staan, zodat de meetings op de nieuwe innovatieve manier werkt met Microsoft Teams. Deze functionaliteit is vooral handig voor grote bedrijven die eigen Skype gebruiken, waarbij de chat en voice op het eigen netwerk opgeslagen moet worden, maar de vergaderingen workload naar de cloud mag.

Meetingsfirst

 

Wat is Meetings First?

Meetings First is niet een product of onderdeel van Microsoft Teams. Het is een configuratie die gedaan kan worden, waardoor er een Skype/Teams coexistence functionaliteiten bij komen. Bij deze functionaliteit kun je vergaderen en vergaderingen aanmaken, zelfs als je Skype gebruikt. Er is geen overlap tussen Microsoft Teams en Skype voor bedrijven.

Wie zou Meeting First kunnen gebruiken?

De functionaliteit is gemaakt voor bedrijven die veel voice gebruiken en zware performance hebben op hun eigen Skype servers. Door deze configuratie is de performance veel beter. Elke versie van Skype servers wordt ondersteund. Belangrijk om te weten is dat er licenties zijn voor Microsoft Teams, inclusief telefonie.

Welke functionaliteiten zitten er nog meer in?

Er is een migratie service, waarbij vergaderingen georganiseerd door de gebruiker, naar de cloud gemigreerd worden en naar een Teams vergadering omgezet worden. Hiervoor is wel Exchange Online nodig.

Voor de gebruiker is een duidelijke Teams interface. De omgeving in Teams kan aangepast worden met de specifieke menu items, zodat het eenduidig is.

“Beter Samen” met Teams en Skype voor bedrijven:

  • Automatisch on hold: Wanneer je in een vergadering in Teams zit en je krijgt een Skype call, dan wordt deze automatisch op on hold gezet en vice-versa. Dit zorgt ervoor dat het privé belletje wel gehoord wordt.
  • Aanwezigheid status: deze wordt door gevoerd tussen zowel Teams en Skype voor bedrijven, zodat je overal dezelfde status hebt.
  • USB apparaten en HID control: De HID controls worden aangehouden door Teams, als je in Teams vergaderen zit of in alle andere Skype voor bedrijven mogelijkheden.
Waarom zou ik mijn vergaderingen in Microsoft Teams houden?

Vergaderingen zijn nu crucialer dan ooit tevoren. Ze zijn ook heel anders dan dat ze vroeger waren. Medewerkers spenderen ongeveer 80% van hun tijd aan samenwerken, waarbij vergaderingen essentieel zijn om met elkaar te contacten of te overleggen.

Met de power van de Cloud, denk hierbij aan beveiliging, maar ook door AI en cognitieve services zijn vergaderingen totaal anders. Ze zijn meer innovatief. Zo is het mogelijk om de vergadering op te nemen en de ondertiteling live in je eigen taal te krijgen tijdens de vergadering.

Kortom, ga er mee aan de slag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top