Updates van Office 365: 26 augustus -16 sept, week 35-38/2019

Elke week deel ik hier met jou de nieuwste updates van Microsoft Teams en Microsoft 365.

New Feature: Microsoft Teams – Meet Now

Wanneer je in de agenda zit binnen Microsoft Teams krijg je de mogelijkheid om ook direct een meeting te starten met de knop Meet now. Dit kan makkelijk zijn als je snel een meeting wil doen met je team of iemand anders. Meer info over deze update vind je hier.

meet now knop

New Feature: Cloud Voicemail enhancements

Wanneer je belt vanuit Microsoft Teams kun je Voicemail zelf instellen. Nu krijg je ook de mogelijkheid om je voicemail in te stellen als je er echt niet bent. Wanneer je geen telefonie hebt in Microsoft Teams krijg je nog steeds een subset van de mogelijkheden. Helaas is hier verder niet meer info over.

New Feature: Teams Secondary Ringer

In Microsoft Teams ging je telefoon alleen op 1 plaats af. Nu komt er een update dat je een 2e toestel kan instellen die ook overgaat als je gebeld word. Makkelijk als je ook nog een ander toestel gebruikt of andere headset gebruikt. Meer info vind je hier.

2e toestel

Updated – New Feature: Teams meeting recording tab in Microsoft Stream

Wanneer je vergaderingen doet in Microsoft Teams. Dan kon je moeilijk je videos terug vinden als ze opgeslagen waren. Door een tab in Microsoft Stream kun je nu heel eenvoudig op vergaderingen klikken. Dan krijg je de vergaderingen van jou te zien. Meer info vind je hier.

vergaderingen

Upload Center is being replaced by the in-app Files Needing Attention experience

Wanneer je bestanden uploaden stond er wel eens een kruis bij OneDrive dan ging je kijken in het upload center. Deze functionaliteit is nu verplaatst naar de office applicatie waar het van toepassing is. Erg handig maar hier zul je als gebruiker wel even aan moeten wennen. Meer info vind je hier.Upload center

Updated Feature: Site Swap

Deze feature hebben veel bedrijven op gewacht. Wanneer je nu naar SharePoint gaat dan krijg je standaard de oude layout te zien van SharePoint inplaats van de mooie nieuwe Layout. Door deze feature te gebruiken kun je de SharePoint site vervangen door een moderne variant. De oude word wel altijd op een andere plaats neergezet of gearchiveerd. Meer info vind je hier.

Updated Feature: Site owners can now manage sharing and access request settings from the Site permissions panel

Wanneer je in het verleden toegang moest verlenen dan deed je dat via SiteSettings. Dit was onlogisch omdat je alles vanuit het site panel deed. Dit wordt nu aangepast dat je dit ook direct vanuit het site panel kan doen. Meer info vind hier.

New Feature: Outlook mobile is starting to roll out Dark Mode

Je hebt in Outlook een witte achtergrond op je telefoon. Met deze update wordt het mogelijk om een donkere achtergrond te gebruiken. Dit kan handig zijn als je wit te wit vindt in op je telefoon. Meer info hierover vind je hier.

Donkere achtergrond

New Feature: Priority field for Planner tasks

Wanneer je in Planner werkt kan het zijn dat je een prioriteits veld mist. Deze komt er nu bij in Planner. Meer info hierover kan je hier vinden.

Licensing updates for Microsoft Flow & PowerApps in Microsoft 365

Wanneer je gebruik maakt van Microsoft Flow is het van belang dat je goed gaat kijken naar de licenties die je hebt. Deze gaan namelijk veranderen. Heb je nu nog een oude licentie blijft deze werken tot 31-12-2019. Het is niet voor iedereen van belang. Maar beter dat je dit controleert dan dat het te laat is. Meer info hierover vind je hier.

Office 365 Video self-service migration to Microsoft Stream

Wanneer je voorheen gebruik maakte van Office 365 video. Dan ben je nu verplicht om deze te migreren naar Microsoft Stream. Dit is een veel uitgebreidere service. Microsoft bied nu een wizard aan die je helpt met het migreren van je oude video naar Microsoft Stream. Meer info hierover kun je hier vinden.

New Feature: Microsoft Whiteboard Web GA

Binnen Office 365 heb je de mogelijkheid om een whiteboard te gebruiken nu komt deze ook voor de web beschikbaar en voor de surface hub. Meer info hierover kun je hier vinden.

Updated Feature: Yammer uses your Office profile

Wanneer je voorheen in Yammer voor de eerste keer inlogt werd er een profiel aangemaakt in Yammer. En active directory na deze update word dit je standaard office 365 profiel. Meer info vind je hier.

Dit waren de updates van deze week.
Op welke updates zit jij te wachten of zouden jouw werkzaamheden sneller en makkelijker maken?
Laat het mij weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel.

PS.

Heb jij het gevoel dat je nog een hoop mist van alle mogelijkheden binnen Office 365, maar je weet niet wat dat is?
Je hebt het volledige pakket, maar je gebruikt maar 10% hiervan?
Hoe jammer is dat. Onnodig tijd en geldverspilling.

Benut de mogelijkheden die je al in handen hebt.
Krijg nu gerichte training over Microsoft Teams en Office 365.

Deel deze blog met jou Team via deze knop delen via Teams


Hieronder nog een aantal blogs die Microsoft de afgelopen week heeft gepubliceerd:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top