Waarom heb ik die feature nog niet in Microsoft Teams?

Nieuwe functionaliteiten in Teams

 

Nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams.

Wie zit daar niet op te wachten?!

Bijna elke week komen er nieuwe functies bij in Microsoft Teams. Denk bijvoorbeeld aan breakout rooms of de together mode. Superleuk als het allemaal wordt aangekondigd maar vervolgens is het wachten tot het er is.

Dit levert ook nog eens problemen op. Jij wilt je namelijk voorbereiden voordat iedereen in de organisatie de nieuwste functies zomaar heeft. Helaas kent Teams geen preview functionaliteit (targeted release) zoals alle andere producten van Microsoft 365 wel hebben. Dus wordt er iets uitgerold, dan heeft iedereen in je organisatie dit direct tot zijn of haar beschikking waardoor adoptie veel lastiger is. Dit alles is ten slotte ook voor jou nieuw.

Hier komt verandering in!

Sinds een paar weken kun je in het admin center aangeven of gebruikers preview functionaliteiten mogen gebruiken. Dit doe je middels een policy of beleid in te stellen. Helaas kan alleen de Teams administrator dit aanzetten. Werk je in een grote organisatie zul je dus andere manieren moeten vinden om de functionaliteit te unlocken.

Hoe zorg ik ervoor dat ik de Microsoft Teams updates krijg vóór de rest van mijn organisatie?

Ga hiervoor als admin naar: https://admin.teams.microsoft.com, vervolgens kun je aan de rechterkant het menu ‘teams’ uitklappen. Klik op ‘update beleid’ en stel de policy in.

updates activeren in Microsoft Teams

 

Eenmaal in het scherm kan je het globale beleid aanpassen of een nieuw beleid toepassen. Let op: bij het globale beleid krijgt iedereen de laatste features direct gepusht. Ik raad aan om hier een policy aan toe te voegen.

beleid toepassen in Microsoft Teams

 

Nadat de policy gemaakt is, moet je hier gebruikers aan toekennen. Het kan 24 uur duren voor de policy actief wordt.

toevoegen gebruiker aan beleid

 

Hierna zijn we klaar aan de admin kant.

Hoe stel ik preview functionaliteiten in als gebruiker?

Targeted release oftewel preview functionaliteiten kun je als gebruiker begin december gaan instellen. Dit kun je doen door in Microsoft Teams op je initiale te klikken of je foto. Als je dit doet klapt het instellingen menu uit, kies vervolgens het “info”. Daar vind je straks de functie preview.

preview

 

Hoeveel tijd er tussen de echte productie en de preview zit weet ik niet maar functionaliteiten zullen eerder beschikbaar komen. Dit kan ook betekenen dat bepaalde dingen niet goed werken. Let dus op of het wel of niet werkt voor jou!

Wil je weten wat er Momenteel in Public Preview is kijk dan hier.

Meer weten over de inzet en gebruik van Teams en Microsoft 365?

Op ons YouTube kanaal vindt je een heel bibliotheek aan “How to” video’s over het gebruik van Microsoft Teams.
In het Nederlands, met demo’s en een heldere uitleg.

KbWorks YouTube kanaal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top