Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 01-10-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

01-October-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Avatars: Hardware Requirements and Service Plan Update
Category:Microsoft 365 suite Microsoft Teams
Nummer:MC678301
Status:planForChange

U ziet binnenkort een nieuw serviceplan dat is gekoppeld aan uw Microsoft 365- of Office 365-licentie: Avatars voor Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS). 

De app Avatars for Teams werkt ook de minimale hardwarevereisten bij om toegang te krijgen tot deze functie. De nieuwe minimaal gespecificeerde hardwarevereiste is een tweekernige CPU met 6 GB RAM. Gebruikers kunnen deze functie niet gebruiken als deze niet voldoet aan de minimale hardwarespecificaties. Deze wijziging moet gebruikers een betere avatars voor teams-ervaring kunnen bieden. [Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol van het serviceplan begint begin november en zal naar verwachting eind november zijn voltooid. 


[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een nieuw serviceplan, Avatars voor Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS), wordt toegevoegd aan deze licenties: Teams Essentials, Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 E3/E5 en Office 365 E1/E3/E5. Dit serviceplan maakt aanpasbare avatars en reacties mogelijk, waardoor je een broodnodige camerapauze krijgt terwijl je collega’s laat zien dat je aanwezig bent – wat betrokkenheid, samenwerking en plezier aanmoedigt. Lees meer hier.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist omdat deze update geen invloed heeft op de gebruikersworkflow of de beheerderservaring. U kunt de naam van het nieuwe serviceplan voor uw records noteren. Opmerking: als het Avatar-serviceplan is ingesteld op ingeschakeld, maar een beheerder de Avatars-app heeft uitgeschakeld via het Teams-beheercentrum, hebben eindgebruikers geen toegang tot avatars.  

Zowel het serviceplan als de instellingen van de Teams-beheercentrum-app moeten zijn ingeschakeld om avatars binnen uw organisatie te laten werken. Raadpleeg deze handleiding om de Avatars-app voor uw organisatie in of uit te schakelen: Avatars instellen voor Microsoft Teams – Microsoft Teams | Microsoft Meer informatie 

Windows Autopatch availability within Microsoft Intune Admin Center
Category:Microsoft Managed Desktop Windows Autopatch
Nummer:MC678303
Status:stayInformed

Windows Autopatch is beschikbaar als extra optie in het Microsoft Intune-beheercentrum. U kunt zich inschrijven voor Windows Autopatch en alle apparaten registreren die momenteel niet worden beheerd door Microsoft Managed Desktop. We ondersteunen momenteel geen apparaten die zijn opgenomen in zowel Windows Autopatch als Microsoft Managed Desktop-services.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Dit zal plaatsvinden vanaf 5 oktober 2023.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Er zijn geen gevolgen voor uw organisatie als u zich niet inschrijft voor Windows Autopatch. Met deze optie kunt u zich nu inschrijven voor Windows Autopatch, zonder een ticket te verhogen.

U kunt details vinden over wat er in de tenant gebeurt bij inschrijving op Wijzigingen die zijn aangebracht bij inschrijving voor Windows Autopatch.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U moet actie ondernemen in de blade Tenantbeheer om ervoor te zorgen dat de optie Windows Autopatch beschikbaar is op Microsoft Managed Desktop-tenants. U kunt de blade Tenantbeheer vinden door te navigeren naar Tenantbeheer > Microsoft Managed Desktop > Tenantbeheer. Details van de specifieke actie zijn te vinden op Maintain the Microsoft Managed Desktop environment | Microsoft Learn. Zodra u de bovenstaande actie hebt voltooid, verschijnt de optie Windows Autopatch binnen 24 uur.

Als u vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt, dient u een serviceaanvraag in door naar het Microsoft Intune-beheercentrum te gaan.

Planned Maintenance: Windows Autopatch configuration update – September 2023
Category:Windows Autopatch
Nummer:MC678305
Status:stayInformed

Als onderdeel van onze routinematige apparaatbeheerservices implementeren we de volgende update van de basislijn van Windows Autopatch (versie 2309) in uw Azure Active Directory-organisatie (Azure AD) (tenant).

[Wanneer zal dit gebeuren:]

We verwachten de implementatie op 9 oktober 2023

te starten en plannen de voltooiing ervan eind oktober 2023, volgens het volgende schema:

 • Testring: 9 oktober 2023
 • Eerste ring: 11 oktober 2023
 • Snelle ring: 16 oktober 2023
 • Brede ring: 23 oktober 2023

[Hoe beïnvloedt dit uw organisatie:]

We werken de basisconfiguratie bij en implementeren deze in uw servicegebaseerde implementatieringen (Test en voortgang tot de eerste, snelle en brede groepen) zoals beschreven in Windows Autopatch-groepen.

Als u deze en andere implementatiestatussen wilt controleren, gaat u naar het Microsoft Intune-beheercentrum.

Overzicht van de wijzigingen:

Het script Modern Workplace – Autopatch Client Setup is verbeterd.

 • Dit script installeert de benodigde clientonderdelen om de Windows Autopatch-service te gebruiken.
 • Verbeteringen toegevoegd aan de manier waarop we Windows Update-configuraties valideren die van invloed kunnen zijn op de Microsoft Managed Desktop-service.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist. Als u vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt, dient u een serviceaanvraag in door naar de sectie Ondersteuning van het Microsoft Intune-beheercentrum te gaan.

Opmerking: Als u de doelversie van het functie-updatebeleid van Windows Autopatch hebt gewijzigd, worden uw wijzigingen door deze wijziging overschreven.

Planned Maintenance: Microsoft Managed Desktop configuration update – September 2023
Category:Microsoft Managed Desktop
Nummer:MC678306
Status:stayInformed

Als onderdeel van onze routinematige apparaatbeheerservices implementeren we de volgende update van de configuratiebasislijn van Microsoft Managed Desktop (versie 2309) in uw Azure Active Directory-organisatie (Azure AD) (tenant).

[Wanneer zal dit gebeuren:]

We verwachten de implementatie op 9 oktober 2023

te starten en plannen de voltooiing ervan eind oktober 2023, volgens het volgende schema:

 • Testring: 9 oktober 2023
 • Eerste ring: 11 oktober 2023
 • Snelle ring: 16 oktober 2023
 • Brede ring: 23 oktober 2023

[Hoe dit uw organisatie beïnvloedt:]

We werken de basislijnconfiguratie bij en implementeren deze in uw testring en doorlopen uw andere ringen (First, Fast en Broad), zoals beschreven in Microsoft Managed Desktop-updatebeheer.

Als u deze en andere implementatiestatussen wilt controleren, gaat u naar het Microsoft Intune-beheercentrum.

Overzicht van de wijzigingen:

Schakel een Device Readiness-plug-in in de app ‘Microsoft Cloud Managed Desktop Extension’ in die al is geïmplementeerd als onderdeel van de service. Deze plug-in is bedoeld om Windows Update-configuraties te ondersteunen en te detecteren die van invloed kunnen zijn op de Microsoft Managed Desktop-service.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist. Als u vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt, dient u een serviceaanvraag in door naar het Microsoft Intune-beheercentrum te gaan.

Loop workspaces will start counting towards tenant storage quotas
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC678308
Status:planForChange

Loop is een nieuwe app waarmee je teams samen kunnen denken, plannen en creëren als nooit tevoren.

Tijdens de openbare preview van de Loop-app werden Loop-werkruimten niet meegeteld voor het opslagquotum van uw tenant. Wanneer de Loop-app de openbare preview afsluit, tellen werkruimten mee voor het opslagquotum van uw tenant.

[Wanneer dit gebeurt:]

Luswerkruimten worden tussen eind oktober en eind november 2023 meegeteld voor het SharePoint-opslagquotum van uw tenant.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers in uw organisatie hebben mogelijk Loop-werkruimten gemaakt tijdens de openbare preview van de Loop-app in 2023. Tijdens de openbare preview was elke werkruimte beperkt tot een maximale grootte van 5 GB. Gebruikers kunnen een willekeurig aantal werkruimten maken. Deze werkruimten zijn niet meegeteld voor het opslagquotum van uw tenant.

Wanneer deze wijziging van kracht wordt, hebben nieuwe werkruimten in plaats daarvan een maximale grootte van 1 TB. Ze tellen mee voor het SharePoint-opslagquotum van uw tenant.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U hoeft niets te doen om deze wijziging in te schakelen. Als u wilt voorkomen dat er meer Loop-werkruimten in uw tenant worden gemaakt, hebt u de mogelijkheid om Loop-werkruimten in uw organisatie proactief uit te schakelen met behulp van een instelling admin. We raden u ook aan te controleren of de instelling Loop-beheerder zich in de gewenste staat bevindt (d.w.z. “Ingeschakeld”, toegang verlenen tot Loop-werkruimten, of “Uitgeschakeld”, toegang blokkeren).

[Hoe u het opslagverbruik van Loop-werkruimten kunt zien:]

Beheerders kunnen verbinding maken met SPO PowerShell om alle Loop-werkruimten op te sommen en opslag weer te geven die door afzonderlijke Loop-werkruimten wordt gebruikt door deze stappen te volgen.

1. Voer Get-SPOApplication uit

Deze opdracht retourneert de toepassings-id en toepassingsnaam die aan Loop zijn gekoppeld.


Arabisch cijfer. Voer Get-SPOContainer -OwningApplicationId <OwningApplicationID> uit | FT

 • Voer OwningApplicationID in voor de Loop-app verkregen in Stap #1.

Met deze opdracht worden alle Loop-werkruimten geretourneerd die in de tenant zijn gemaakt.


3. Voer Get-SPOContainer -OwningApplicationId <OwningApplicationID> -Identity <ContainerID>

 • Input OwningApplicationID voor de Loop-app verkregen in Stap #1
 • Invoer ContainerID van de werkruimte verkregen in Stap #2

Met deze opdracht wordt StorageUsedInBytes geretourneerd, samen met andere details van de werkruimte.

Microsoft Teams: Usability Improvements in Shifts app
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC678309
Status:stayInformed

We zijn verheugd om een reeks spannende productverbeteringen in Shifts aan te kondigen die zijn ontworpen om eerstelijnsmanagers en werknemers in staat te stellen meer te bereiken:

 • Graph API
 • for Day Notes
 • People Count Display on Shift Calendar
 • Full Name Display
 • Last Filter View Saved
 • Shifts Notes in Day View
 • Manager Controlled Privacy Settings for Frontline Workers

This message is associated with Microsoft 365 Roadmap ID 146855

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen begin oktober 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind november 2023 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Nu hebben managers de flexibiliteit om dagnotities toe te voegen met behulp van de Graph API, naast de Shifts-app. Deze krachtige mogelijkheid stelt klanten in staat om relevante dagnotities van externe of line-of-business-applicaties naadloos te integreren, waardoor de Shifts-ervaring wordt verbeterd.

Eerstelijnsmanagers kunnen nu beter geïnformeerde personeelsbeslissingen nemen met de introductie van de weergave van het aantal mensen op de shifts-kalender (teamniveau en roostergroepniveau).

 • Deze functie biedt een duidelijk overzicht van de personeelsbezetting en zorgt ervoor dat het juiste personeelsbestand wordt gepland voor de dag, week of maand.
 • Managers kunnen het aantal geplande personen zien op zowel team- als planningsniveau.
RW1c5JT?ver=ad0c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1c32D?ver=b5e1 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist   

De volledige namen van teamleden zijn nu ook zichtbaar in het teamschema.

 • Dit helpt managers om medewerkers snel te identificeren, vooral wanneer namen lang zijn, door hen in staat te stellen profielfoto’s te verbergen.
RW1cdfy?ver=1b78 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1c5JI?ver=ca97 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist   

Deze nieuwe functie slaat automatisch de laatste filterinstellingen op, dus wanneer gebruikers de Shifts-app opnieuw starten, is hun voorkeursweergave van de laatste sessie direct beschikbaar.

 • We begrijpen dat eerstelijnsmanagers verschillende filters gebruiken om hun shifts-weergave aan te passen. Onze nieuwste functie slaat automatisch de laatste filterinstellingen op, dus wanneer gebruikers de Shifts-app opnieuw starten, is hun voorkeursweergave van de laatste sessie direct beschikbaar.

Managers kunnen tijd besparen in de dagweergave door de notities van de shifts inline te bekijken.

Frontline managers hebben nu de macht om redenen voor verlof te beheren en zichtbaarheid voor hun werknemers te noteren, waardoor de privacy en controle van gegevens worden verbeterd.

 • Frontline-managers kunnen de frontline-werknemerweergaven beheren in Instellingen op teamniveau.
 • Managers kunnen de weergave Teamverschuivingen in- of uitschakelen, waardoor eerstelijnsmedewerkers de mogelijkheid hebben (of niet) om de diensten van hun collega’s te zien.
 • Managers kunnen beperken hoe ver terug Frontline-werknemers de planningen van hun collega’s kunnen bekijken, waardoor de privacy van historische gegevens wordt gewaarborgd.
 • Managers kunnen het detailniveau beperken dat eerstelijnswerkers toegang hebben tot de planningen van hun collega’s, met uitzondering van gevoelige informatie zoals shiftnotities en pauzeduur.

RW1c32w?ver=89a6 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden op deze veranderingen. Mogelijk wilt u gebruikers op de hoogte stellen van deze updates.

Outlook on the Web: Meeting Participants Time-Zone Notification
Category:Microsoft 365 for the web
Nummer:MC678310
Status:stayInformed

Om een efficiënte planning en bewustwording van wereldwijde tijdzones mogelijk te maken, helpt Outlook organisatoren van vergaderingen bij het vinden van overlappende tijden in wereldwijde tijdzones. Dit helpt bij het mogelijk maken van naadloze samenwerking tussen teamleden verspreid over wereldwijde locaties.

We hebben deze functie in eerste instantie in september uitgerold en op basis van uw feedback maken we aanvullende verbeteringen waarvan we u bewust willen maken. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 170783

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol van deze extra verbeteringen begint medio oktober 2023 en zal naar verwachting eind oktober 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze update is zonder extra actie beschikbaar in Outlook Web Application. Elke keer dat u een vergadering plant in de webversie van Outlook of Monarch, krijgt u een tooltipbericht voor het geval deelnemers die zich op een ander tijdstip bevinden, zodra u het nieuwe formulier voor het opstellen van de gebeurtenis opent en deelnemers toevoegt. De tooltip adviseert u om naar de planningsassistent te navigeren, die de organisator zal helpen bij lokale tijdconversies, waardoor de organisator een beter geïnformeerde beslissing kan nemen.

RW1c7m3?ver=1463 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist>   RW1c4Qg?ver=e4fd - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie vereist.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top