Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 15-10-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

15-October-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Adaptive Protection in Microsoft Purview: Public preview of HR resignation date as a condition for risk level
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC681240
Status:stayInformed

Binnenkort zal Adaptive Protection in Microsoft Purview een openbare preview van de ontslagdatum van HR uitrollen als voorwaarde voor het risiconiveau.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124972

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind november en zal naar verwachting medio december klaar zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Wanneer de HR-connector is geconfigureerd, kunnen beheerders met de juiste machtigingen nu de HR-ontslagdatum selecteren als voorwaarde om een klein, gemiddeld of verhoogd risiconiveau toe te wijzen. Een beheerder kan bijvoorbeeld het verhoogde risiconiveau configureren dat moet worden toegewezen wanneer een HR-ontslagdatum wordt verzonden via de HR-connector. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist voor deze update. Om het risiconiveau van de gebruiker voor Adaptive Protection te configureren, kunnen beheerders naar Insider Risk Management > Adaptive Protection (preview) gaan > risiconiveaus voor Adaptive Protection.

Microsoft Purview Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële kwaadaardige of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, gegevenslekken en beveiligingsschendingen. Insider Risk Management stelt klanten in staat om beleid te maken op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn ontworpen met privacy by design, worden standaard gepseudonimiseerd en op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken zijn aanwezig om privacy op gebruikersniveau te helpen waarborgen.

U hebt toegang tot de Insider Risk Management-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Help risico’s dynamisch te beperken met Adaptive Protection (preview) | Microsoft Meer informatie


Viva Engage | User reactions in eDiscovery is GA
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC681241
Status:stayInformed

We zijn verheugd om te delen dat vanaf 3 oktober 2023 gebruikersreacties op berichten* in Viva Engage worden opgenomen voor eDiscovery. Daarom zal elke zoekopdracht naar inhoud die wordt uitgevoerd op Viva Engage-berichten alle gebruikersreacties op die berichten in eDiscovery ophalen. De oplossing is nu GA voor al onze klanten, in onze poging om de nalevingsnormen van Viva Engage verder te versterken en het vertrouwen van onze klanten in het product te verdiepen.

[Wanneer zal dit gebeuren:]

Nu beschikbaar.

[Houd rekening met de volgende overwegingen rond de oplossing:]

1. De oplossing is van toepassing op alle reacties die ‘in de toekomst’ worden geplaatst. Dit geldt voor:

a. Nieuwe berichten (na 3 oktober 2023) – alle reactieactiviteiten (inclusief eventuele geschiedenis van wijzigingen in reacties) worden geregistreerd en opgenomen in eDiscovery.

b. Berichten met bestaande reacties (vóór 3 oktober 2023) – een nieuwe reactieactiviteit (na 3 oktober 2023) op dergelijke berichten zal leiden tot het opnemen van de laatste momentopname van bestaande reacties en de nieuwe reactieactiviteiten voor dat specifieke bericht* samen met opname in eDiscovery. Houd er rekening mee dat dit van toepassing is op elk specifiek bericht met een nieuwe reactieactiviteit en niet op de hele gespreksthread.

Arabisch cijfer. Alle reacties en eventuele wijzigingen daarin worden geregistreerd, samen met de tijdstempels om ze te plaatsen.

3. Alle opgenomen reactiegegevens kunnen worden geëxporteerd voor GDPR-doeleinden met behulp van de bestaande Viva Engage User Export API.

* Een bericht kan een thread-starter post / vraag, een opmerking / antwoord

op het bericht / vraag, of een antwoord op een opmerking / antwoord zijn.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Microsoft Purview – General availability of Power Automate integration with records management
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC681242
Status:stayInformed

Om meer procesflexibiliteit te bieden, hebben we Microsoft Purview Records Management geïntegreerd met Power Automate. We bieden de acties ‘Een bewaarlabel toepassen op het item’, ‘Een item opnieuw labelen aan het einde van de retentie’, ‘Een item verwijderen aan het einde van de retentie’ en ‘Een nieuw exemplaar van de stroom activeren als een item niet kan worden gevonden’ in de Microsoft 365 Compliance-connector om meer scenario’s voor deze integratie te ontgrendelen. Nalevingsbeheerders kunnen nu bewaarlabels maken en een Power Automate-stroom kiezen die moet worden uitgevoerd wanneer een item met het label verloopt in SharePoint, OneDrive en Exchange. Deze mogelijkheid is momenteel beschikbaar als openbare preview-versie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 88816

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze functie is algemeen beschikbaar vanaf medio oktober 2023.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze functie kunnen recordbeheerbeheerders in uw organisatie aangepaste werkstromen uitvoeren die ze in Power Automate hebben gemaakt nadat de inhoud in SharePoint, OneDrive en Exchange het einde van hun bewaarperiode heeft bereikt.

Retentielabels die al in Records Management zijn gemaakt, blijven hierdoor onaangetast. Er zijn geen wijzigingen in de bewaarinstellingen in de wizard voor het maken van bewaarlabels. Naast de huidige labelacties in de wizard voor het maken van bewaarlabels, hebben beheerders de mogelijkheid om een reeds bestaande stroom uit de Power Automate-oplossing te selecteren die moet worden geactiveerd nadat de bewaarperiode is verstreken.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat u hoeft te doen om deze functie te ontvangen. U kunt overwegen om training of referentiemateriaal voor uw records management-beheerders bij te werken en te evalueren of u deze nieuwe mogelijkheid wilt gebruiken. 

Create new Loop Components in Microsoft Whiteboard
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC681250
Status:stayInformed

De mogelijkheid om live Loop-componenten te maken, te beginnen met takenlijsten, tabellen, stemtafels, voortgangstrackers en checklists, komt binnenkort naar Whiteboard voor het web, de Whiteboard-app in Teams en Whiteboard voor Windows.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117400

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind oktober 2023 met de uitrol en verwachten begin november 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

 1. Gebruikers kunnen live Loop-componenten maken, kopiëren en plakken, bekijken en bewerken in Whiteboard. Deze functionaliteit wordt beheerd door de Loop-bestanden maken en weergeven in Microsoft-apps die Loop OCPS-beleid ondersteunen, dat van toepassing is op alle Microsoft-apps die Loop-onderdelen ondersteunen. U kunt dit beleid gebruiken om toegang voor individuele gebruikers in of uit te schakelen.
 2. Op mobiele apparaten kunnen gebruikers Loop-componenten in Whiteboard bekijken en bewerken, maar kunnen ze deze niet maken of kopiëren en plakken. Deze functionaliteit komt in een toekomstige update.
 3. Op Surface Hubs &; Microsoft Teams Room-apparaten kunnen gebruikers geen Loop-componenten in Whiteboard bekijken, bewerken, maken of kopiëren/plakken. Deze functionaliteit komt in een toekomstige update.
 4. Externe en anonieme gebruikers die samenwerken op whiteboards in Teams-vergaderingen, kunnen geen Loop-componenten bekijken, bewerken, maken of kopiëren / plakken. Deze functionaliteit komt in een toekomstige update.
 5. Andere omgevingen dan commerciële omgevingen (zoals GCC, GCC-H & DoD) zijn beschikbaar wanneer Loop-componenten worden ondersteund in extra omgevingen.

(Houd er rekening mee dat de onderstaande afbeeldingen illustratief zijn en kunnen afwijken van de werkelijke gebruikerservaring in het product)

make new whiteboards

Illustratieve lijst met Loop-componenten die in Whiteboard worden ondersteund voor het maken.

RW1dk6X?ver=32ba - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Illustratieve afbeelding met een Progress tracker Loop-component in Whiteboard.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen wijziging nodig, tenzij u de Loop-functionaliteit in Whiteboard en andere MS365-apps wilt uitschakelen. Hiervoor kunt u de Office cloud policy service in het Microsoft 365 Apps-beheercentrum.

 1. Meld u aan bij https://config.office.com/ met uw Microsoft 365-beheerdersreferenties.
 2. Selecteer Aanpassing in het linkerdeelvenster.
 3. Selecteer Beleidsbeheer.
 4. Maak een nieuwe beleidsconfiguratie of bewerk een bestaande beleidsconfiguratie.
 5. Kies in Kies het bereik de beveiligingsgroep waarvoor u het beleid wilt toepassen.
 6. Kies in Instellingen configureren de optie Loop-bestanden maken en weergeven in Microsoft-apps die Loop ondersteunen.
 7. Kies in de configuratie-instelling de optie – ingeschakeld, uitgeschakeld of niet geconfigureerd. De implicatie van elk van deze opties wordt hieronder vermeld:Ingeschakeld: Lusfunctionaliteit is beschikbaar voor gebruikers Uitgeschakeld: Lusfunctionaliteit is niet beschikbaar voor gebruikers
  • Niet geconfigureerd: Lusfunctionaliteit is
  • beschikbaar voor gebruikers
  • .
 8. Sla de beleidsconfiguratie op.
 9. Wijs indien nodig de prioriteit opnieuw toe aan een beveiligingsgroep (als twee of meer beleidsconfiguraties van toepassing zijn op dezelfde set gebruikers, wordt de configuratie met de hoogste prioriteit toegepast).
 10. Als u een nieuw beleid of een
 11. nieuwe configuratie maakt of de configuratie voor een bestaand beleid wijzigt, zal er een vertraging optreden in de wijziging die wordt weergegeven zoals hieronder vermeld:Als er
 12. vóór de wijziging bestaande beleidsconfiguraties waren, duurt het 90 minuten voordat de wijziging wordt weergegeven.
 13. Als er vóór de wijziging geen beleidsconfiguraties waren, duurt het 24 uur voordat de wijziging wordt weergegeven.

Ga voor meer informatie over de functie naar de pagina Microsoft Whiteboard Help Hub

Loop components in Channels and Loop Embed Mode in Teams
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC681251
Status:planForChange
Loop

in kanalen: Collaborative Loop-componenten die je leuk vindt van Teams-chats komen naar kanalen! Gebruikers kunnen componenten maken, delen en bewerken om synchroon en asynchroon samen te werken aan ideeën zonder de context van hun gesprek te verlaten. Je kunt nu Loop-componenten kopiëren en plakken tussen kanalen, chats, Outlook-e-mails en andere ondersteunde Microsoft 365-apps. Het maakt niet uit waar mensen samenwerken met de Loop, het onderdeel toont altijd de nieuwste updates.

U kunt een nieuwe Loop-component in een bericht of antwoord maken door een bericht op te stellen en op “Samenwerken met Loop” te klikken. Loopcomponenten die in Teams-kanalen zijn gemaakt, worden opgeslagen op de SharePoint-site van het kanaal, zodat mensen in het kanaal toegang hebben tot het onderdeel en het onderdeel later gemakkelijk te vinden is. Als een component binnen het kanaal wordt gemaakt en verzonden, kunt u deze openen op het tabblad Bestanden. Als een component binnen het kanaal wordt geplakt en verzonden, hebt u er toegang toe vanuit het Microsoft 365-ecosysteem (bijvoorbeeld OneDrive, Office.com, enzovoort).

Reikwijdte van de release:

 • Loop in Channel zal beschikbaar zijn in alle kanaaltypen – standaard, privé, gedeeld. Gebruikers buiten een organisatie kunnen het onderdeel Loop niet bekijken of bewerken.
 • We ondersteunen het bekijken van een lus in kanalen in iOS en iPadOS, maar op dit moment niet Android – gebruikers zien een link en kunnen deze openen op internet. U kunt Loop-componenten maken in Kanalen vanaf desktop of web, maar niet mobiel.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 123491

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen in november met de uitrol.

Standaardrelease: We beginnen eind november 2023 met de uitrol en verwachten eind december 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Dit wordt automatisch uitgerold naar uw tenant. Gebruikers krijgen deze nieuwe manier om naadloos samen te werken binnen Teams.

Opmerking: Als uw organisatie eerder uitgeschakelde Loop-onderdelen heeft, worden deze instellingen gehonoreerd.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top