Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 22-07-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

22-July-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

{How to} enable Productivity Settings on Dynamics 365 Sales Insightsvan @UK365GUY
Discussing the Future of Modern Communicationsvan @buckleyplanet
Microsoft Syntex verwerkings modellenvan @KbWorks
30 dollar per gebruiker per maand voor een Microsoft 365 Copilot-licentievan @m365tips
Maak beelden aan de hand van woorden met Bing AI gebaseerd op DALL-Evan @m365tips
Dit is hoe je vanaf vandaag aan de slag kan gaan met Bing Chat Enterprisevan @m365tips
What’s new in Search with Outlook mobilevan @mstcommunity
ESPC Community OneDrive Webinarvan @HansBrender
The Top 10 Must-Have Skills for Aspiring Automation Testers 🦾van @geoffeve
#8 – Working with Conditions in Bashvan @geoffeve
#8 – Publish and consume message from RabbitMq topic with C# .NETvan @geoffeve
Microsoft Entra ID Access Reviews Get Machine Learning Recommendationsvan @12Knocksinna

Office 365 Roadmap Updated: 2023-07-21

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Reminder: Microsoft Defender for Office Empowers End Users to Report Suspicious Messages in Microsoft Teams
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC650414
Status:planForChange

Dit is een vervolg op het bericht Berichtencentrum – MC567478 en MC611677

De mogelijkheid voor Microsoft Teams-gebruikers om interne rapporten te rapporterenchats, kanalen en vergadergesprekken binnen Teams als beveiligingsrisico worden standaard ingeschakeld. Berichten met beveiligingsrisico’s kunnen berichten bevatten die phishing of spam of schadelijke inhoud bevatten, zoals phishing-URL’s of malwarebestanden, spaminhoud. Als u wilt weten hoe eindgebruikers kunnen rapporteren, gaat u naar: user reported message settings in Microsoft Teams.

OPMERKING: Dit geldt alleen voor klanten met Microsoft voor Defender Plan 2 of Microsoft E5/Office E5

.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze wijziging is medio juli 2023 van kracht geworden en zal eind juli 2023 voor alle huurders zijn voltooid, als de huurder zich niet heeft afgemeld. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als u de schakelinstelling in het Teams-beheercentrum niet hebt uitgeschakeld/uitgeschakeld, kunnen eindgebruikers de berichten van teams rapporteren als beveiligingsrisico en wordt deze gerouteerd volgens de bestaande instellingen van uw organisatie door de gebruiker gerapporteerde instellingen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

De afmelding van de standaard AAN-opties via het berichtenbeleid van Teams in het Teams-beheercentrum eindigde op 17 juli 2023. Het algemene beleid is automatisch van toepassing op gebruikers in uw organisatie, tenzij u een aangepast beleid maakt en toewijst. U kunt de instellingen in het algemene beleid bewerken of een of meer aangepaste beleidsregels maken en toewijzen om deze functie in of uit te schakelen. Raadpleeg voor meer informatie: Berichtenbeleid beheren in teams.

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Zorg ervoor dat als u zich niet afmeldt of aangepast berichtenbeleid maakt in teams, dat op user reported settings, “Monitor reported messages in Microsoft Teams” checkbox onder het gedeelte van Microsoft Teams is “AAN”.

RW17Y3f?ver=554e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Anders kunt u op de user reported page) niet controleren wat eindgebruikers rapporteren vanuit Microsoft Teams.


Als je feedback hebt, geef deze dan op vanuit dit bericht in het berichtencentrum met behulp van het tekstvak nadat je duimen omhoog of omlaag hebt gedaan, omdat het rechtstreeks het verantwoordelijke team bereikt. 


SharePoint: New site creation experience
Category:SharePoint Online
Nummer:MC650415
Status:stayInformed

Met deze update kiest u een sitesjabloon op basis van uw scenario om aan de slag te gaan met het maken van uw site. Bij het kiezen van een sjabloon kunt u de mogelijkheden ervan zien en zelfs een voorbeeld bekijken. Deze wijziging helpt site-eigenaren door het proces door te vereenvoudigen en extra begeleiding te bieden bij het maken van de site.

Als onderdeel van

deze update zijn verschillende sitesjablonen hernoemd om hun doel te verduidelijken en de selectie van een sjabloon als onderdeel van het proces voor het maken van sites te vereenvoudigen.

  • Standaardteam : de nieuwe naam voor de standaardsjabloon voor de teamsite (voorheen ‘teamsamenwerking’).
  • Standaardcommunicatie : de nieuwe naam voor de standaardsjabloon voor de communicatiesite (voorheen ‘Onderwerp’).
  • Training
  • course – de nieuwe naam voor de template die wordt gebruikt om trainingen te presenteren (voorheen “Training en cursussen”).
  • Trainingsontwerpteam – de nieuwe naam voor de sjabloon die door teams wordt gebruikt tijdens het ontwikkelen van training (voorheen “Trainings- en ontwikkelingsteam”).

Met deze update werken we ook de inhoud van verschillende van onze sitesjablonen bij. Dit omvat inhoudsupdates voor de volgende sjablonen: Startpagina organisatie, Evenement, Human resources, Vrijwilligerscentrum en Crisisbeheer.

Om het selecteren van sjablonen eenvoudiger te maken, hebben we de galerie met sitesjablonen bijgewerkt met een volledig visueel voorbeeld, een lijst met sitemogelijkheden en een lijst met pagina’s en andere functies die bij elke sjabloon worden geleverd.

Site

maken: Details sitesjabloondetails van sitesjabloonSite maken: voorbeeld van sitesjabloon

voorbeeld van sitesjabloon


Site maken:

site-eigenschappen instellen

site template create

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 141819

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: we beginnen met de uitrol

zal eind juli

beginnen met de uitrol

Standaard release: we zullen medio augustus beginnen met de uitrol om begin september te voltooien.  

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze update kunnen alle gebruikers die sites maken, het proces voor het maken van nieuwe sites ervaren. Zowel de ervaringen van eindgebruikers als beheerders omvatten nu de selectie van een sitesjabloon als onderdeel van het proces voor het maken van sites. 

Site administrator site creatie

site admin creation selection

Als onderdeel van deze update zijn verschillende sitesjablonen hernoemd om hun doel te verduidelijken en de selectie van een sjabloon als onderdeel van het proces voor het maken van sites te vereenvoudigen. 

  • Standaardteam : de nieuwe naam voor de standaardsjabloon voor de teamsite (voorheen ‘teamsamenwerking’).
  • Standaardcommunicatie : de nieuwe naam voor de standaardsjabloon voor de communicatiesite (voorheen ‘Onderwerp’).
  • Training
  • course – de nieuwe naam voor de template die wordt gebruikt om trainingen te presenteren (voorheen “Training en cursussen”).
  • Trainingsontwerpteam – de nieuwe naam voor de sjabloon die door teams wordt gebruikt tijdens het ontwikkelen van training (voorheen “Trainings- en ontwikkelingsteam”).

Met deze update werken we ook de inhoud van verschillende van onze sitesjablonen bij. Dit omvat inhoudsupdates voor de volgende sjablonen: Startpagina organisatie, Evenement, Human resources, Vrijwilligerscentrum en Crisisbeheer. Er zijn geen verdere aanpassingen aan de ervaring voor het maken van sites en als u het maken van selfservicesites hebt uitgeschakeld, heeft dit geen invloed op uw gebruikers. 

Alleen gebruikers en beheerders die sites maken, hebben interactie met deze bijgewerkte ervaring voor het maken van sites. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er zijn geen acties nodig om deze update voor te bereiden. Als u selfservice-sitecreatie in uw organisatie gebruikt, kunt u overwegen uw organisatie te informeren of te informeren over deze aankomende updates. 

Forms PowerPoint Add-on to Enable Live Survey Experience
Category:Microsoft Forms
Nummer:MC650417
Status:stayInformed

We zijn verheugd om de live presentatiemogelijkheden van Microsoft Forms te introduceren en een nieuwe manier te bieden om uw formulieren of quizzen te delen in elk online of persoonlijk evenement.

Sluit de live present-mogelijkheid in de PowerPoint-invoegtoepassing formulieren in, met slechts een QR-scan of korte URL, doelgroepen kunnen deelnemen aan live enquêtes en realtime reacties bekijken, presentatoren kunnen in de presentatiestroom blijven zonder een andere browser te openen en over schermen te springen. [Wanneer dit zal gebeuren:]We beginnen eind juli met de uitrol en verwachten de uitrol begin augustus te voltooien. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Sluit de live present-mogelijkheid in de PowerPoint-invoegtoepassing formulieren in, met slechts een QR-scan of korte URL, doelgroepen kunnen deelnemen aan live enquêtes en realtime reacties bekijken, presentatoren kunnen in de presentatiestroom blijven zonder een andere browser te openen en over schermen te springen.

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is op dit moment niets vereist. U kunt gebruikers op de hoogte stellen en relevante trainingsdocumentatie indien nodig bijwerken. Ga voor meer informatie naar deze blogpagina.

Changes to the registration campaign feature in Microsoft Entra (previously Azure Active Directory)
Category:Microsoft Entra
Nummer:MC650420
Status:planForChange

Openbaar geschakelde telefoonnetwerken (PSTN) zoals sms en spraakauthenticatie zijn de zwakste vormen van MFA. Om uw gebruikers te helpen af te stappen van deze minder veilige MFA-methoden, introduceren we wijzigingen in de <a href=”https://learn.microsoft.com/azure/active-directory/authentication/concept-authentication-default-enablement#microsoft-managed-settings” target=”_blank”>Microsoft managed state van de registratiecampagne (ook bekend als Nudge) functie in Microsoft Entra (voorheen Azure Active Directory).

[Wanneer dit zal gebeuren

:]

Vanaf september 2023

[Hoe dit uw organisatie beïnvloedt:]

Gebruikers in uw organisatie die afhankelijk zijn van PSTN (SMS en/of spraak) voor MFA worden gevraagd om de Microsoft Authenticator-app te gebruiken. Gebruikers kunnen deze prompt maximaal 3 keer overslaan, waarna registratie van de app standaard vereist is. Opmerking: beheerders kunnen beslissen dat ze zich willen afmelden voor de “beperkte” 3 snooze-configuratie of hun eindgebruikers de mogelijkheid willen geven om voor onbepaalde tijd te snoozen.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

We raden u aan om uw gebruikers te motiveren om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van sms en spraak voor MFA. U kunt profiteren van verschillende nieuwe admin-hefbomen om dit te bereiken, zoals system-preferred MFA en Microsoft Authenticator Lite, naast de registratiecampagne. Als sommige van uw gebruikers echter meer tijd nodig hebben, kunt u ze voorlopig vrijstellen. Meld u aan als hoofdbeheerder of beheerder van verificatiebeleid en ga naar Microsoft Entra > Identity > Protection > Authentication-methoden > registratiecampagne en sluit deze gebruikersgroepen uit.

Blijf alert, blijf veilig!

Productgroep Microsoft Identity & Network Access (IDNA)

GA Rollout for Microsoft Edge management service in the Microsoft 365 admin center
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC650423
Status:planForChange

De Microsoft Edge-beheerservice, een nieuwe, speciale en vereenvoudigde beheerervaring voor Microsoft Edge in het Microsoft 365-beheercentrum, wordt nu uitgerold voor algemene beschikbaarheid. Met deze tool kunnen IT-beheerders groepsbeleid en -extensies beheren met een vereenvoudigde, intuïtieve gebruikersinterface. Beheerders kunnen beleid instellen via schakelaars en vervolgkeuzemenu’s in plaats van de complexiteit van het configureren van JSON-waarden, wat helpt om fouten te verminderen. Deze oplossing is een andere optie voor het beheren van Edge die naast Intune en andere belangrijke eindpuntoplossingen bestaat.

Globale beheerders en Edge-beheerders in het Microsoft 365-beheercentrum kunnen beleidsregels en extensies maken en beheren en deze configuraties toewijzen aan Azure AD-groepen met behulp van de intuïtieve gebruikersinterface. Op het tabblad extensies hebben beheerders toegang tot Edge-add-ons om te zoeken, beoordelingen te bekijken, extensies toe te voegen en te verwijderen en verzoeken om gebruikersextensies te bekijken, allemaal op één eenvoudig te navigeren locatie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124856

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Edge-beheerservice wordt nu uitgerold in het Microsoft 365-beheercentrum. Als u Edge versie 115.1934 en eerder gebruikt, deze stappen gebruiken om in te schakelen. Als u Edge versie 115.1935 en hoger gebruikt, is de Edge-beheerservice standaard ingeschakeld.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Edge-beheerservice is een extra optie voor het beheren van Edge, samen met Intune en andere belangrijke eindpuntoplossingen. Het is ontworpen om het beheer van Microsoft Edge eenvoudiger en sneller te maken.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u extensies en beleidsregels in de Edge-beheerservice wilt beheren, hebt u toegang nodig voor globale beheerders of Edge-beheerders. Lees dit artikel voor meer informatie over het toewijzen van beheerdersrollen in het Microsoft 365-beheercentrum.

Ga voor toegang tot de ervaring naar het Microsoft 365-beheercentrum >S ettings > Microsoft Edge.

Aanvullende informatie:


Windows Mail and Calendar are becoming Outlook
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC650424
Status:planForChange

De apps Mail en Agenda voor Windows worden vervangen door het nieuwe Outlook voor Windows. Eind 2024 beëindigen we de ondersteuning voor de apps Mail en Agenda voor Windows. Het nieuwe Outlook voor Windows helpt mensen productiever te zijn en controle te hebben over hun Postvak IN. We zijn enthousiast over deze wijziging die gebruikers geweldige nieuwe productiviteitsfuncties biedt, zoals Microsoft Loop, berichtherinneringen, evenals suggesties voor bestanden en mensen tijdens het opstellen van een e-mail. De nieuwe Outlook biedt ook meer manieren om de controle te behouden met slepen en neerzetten van e-mails als taken, werkuren en locatie, het vastzetten en snoozen van berichten en vele andere.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Voor organisatiebeheerders biedt het nieuwe Outlook voor Windows meer controle in vergelijking met Mail en Agenda, zoals de mogelijkheid om (1) het beleid voor voorwaardelijke toegang te respecteren (2) integratie van functies zoals Dropbox, Linkedin, Google Drive, ect. (3) schakel bepaalde mappen in Outlook in / uit en nog veel meer mogelijkheden die te vinden zijn op de OWA Mailbox Policy Parameter pagina. Gebruikers binnen uw tenant, die accounts hebben aangemeld bij de app Mail en Agenda, zouden al een schakelaar in de toepassing moeten zien. 

Als u op die schakelaar klikt, worden gebruikers naar de nieuwe Outlook voor Windows gebracht. new Outlook for WindowsIn de komende weken zullen gebruikers van de Mail & Agenda-app aanvullende meldingen in die apps zien waarin staat dat de ondersteuning in 2024 eindigt en dat ze moeten migreren naar de nieuwe Outlook voor Windows. 

 

[Wanneer dit zal gebeuren:]


Belangrijk: Eind augustus 2023 beginnen we ook met het automatisch migreren van gebruikers van de Mail & Agenda-app naar de nieuwe Outlook voor Windows met een optie om terug te gaan als ze dat willen. Gebruikers kunnen teruggaan naar de huidige apps Mail en Agenda door op de schakelaar in de nieuwe Outlook voor Windows te klikken. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Er is geen actie vereist van tenantbeheerders; u moet echter het bericht aan uw gebruikers herhalen dat Mail en Agenda na het einde van 2024 niet langer worden ondersteund. 

 

We willen ook herhalen dat deze wijzigingen geen invloed hebben op het gebruik van klassieke versie van Outlook voor Windows. Onze richtlijnen voor Outlook voor Windows-gebruikers blijven ongewijzigd ten opzichte van ons vorige bericht in het Berichtencentrum (MC381366)

Als u wilt voorkomen dat gebruikers hun zakelijke e-mailaccounts toevoegen aan de nieuwe Outlook, kunt u de instructies in dit document volgen om de toepassing uit te schakelen voor één gebruiker, groep gebruikers of de hele tenant:  

Toegang tot de nieuwe Outlook voor Windows in- of uitschakelen | Microsoft Meer informatie 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top