Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 23-07-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

23-July-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

OneDrive: Recommended Files
Category:OneDrive for Business
Nummer:MC653729
Status:stayInformed
OneDrive geeft nu een lijst met aanbevolen bestanden weer in Home. Met deze lijst kunt u het werk om u heen bijhouden en snel toegang krijgen tot bestanden met activiteiten die u het meest waardeert, zoals bewerkingen, vermeldingen en opmerkingen van mensen met wie u communiceert.  

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124871

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We zullen dit eind juli beginnen uit te rollen.

Standaard release: We beginnen dit begin augustus uit te rollen en verwachten dat het eind augustus klaar zal zijn. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Wanneer deze wijziging wordt vrijgegeven, ziet u een reeks bestanden die voor u zijn aanbevolen in OneDrive Home. Deze functie maakt gebruik van machine learning om te voorspellen aan welke bestanden u waarschijnlijk het volgende wilt werken en presenteert deze als een set kaarten waaruit u kunt kiezen. Alleen bestanden waartoe u toegang hebt in OneDrive of SharePoint worden voorgesteld. for you stripElke kaart toont de naam van het bestand en wie het heeft gewijzigd of gedeeld. 


Het laat ook zien waarom het werd aanbevolen, zoals @ vermeldingen, recente bewerkingen of opmerkingen. U kunt overal op de kaart klikken om het bestand te openen. Als het bestand aan u is aanbevolen vanwege een specifieke opmerking of taak, kunt u rechtstreeks naar die locatie in het bestand navigeren door op “Ga naar opmerking” of “Ga naar taak” op de kaart te klikken. Als u een bestand uit uw aanbevolen lijst wilt verwijderen, selecteert u ‘Verbergen uit lijst’ in het contextmenu op de kaart. 

Opmerking: hiermee wordt alleen het bestand uit uw aanbevolen lijst verwijderd, maar het kan nog steeds worden weergegeven voor anderen met wie het bestand is gedeeld. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken. 

   

Date picker during a check-in
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC653733
Status:stayInformed

We hebben enkele wijzigingen aangebracht in de datumkiezer tijdens het inchecken.

[Wanneer dit zal gebeuren:] 

Standaard release: We beginnen met de uitrol hiervan medio juli en zullen de uitrol medio augustus voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie] 

Datumkiezer verandert tijdens het inchecken:

Momenteel zien gebruikers van Viva-doelen in externe teams tijdens het inchecken vanuit verschillende tijdzones verschillende datums van check-ins in de voortgangsgrafiek, voortgang en status van de OKR’s worden anders berekend. 

Om het probleem op te lossen, tijdens het inchecken op een OKR zal de datum die u kiest geen tijdscomponent hebben en wordt gebaseerd op de UTC-tijdzone. Een gebruiker die incheckt vanuit de PST-tijdzone of de IST-tijdzone, ziet vanaf nu dezelfde datum. Deze wijzigingen worden weergegeven in de lijstweergave in de kolom laatst bijgewerkt en in de inchecknotitie waar we de incheckdatum weergeven.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

1. De datumkiezer geeft alleen de datum weer op basis van de UTC-tijdzone en niet op basis van de lokale tijdzone

2. Deze wijziging heeft geen invloed op de bestaande check-ins 

Share Point: User experience and Image Coherence in Share Point Online (SPO)
Category:SharePoint Online
Nummer:MC653734
Status:planForChange

We werken momenteel aan het verbeteren van de gebruikerservaring door een coherente profielfoto-ervaring te bieden in Microsoft 365. Dit is vooral van invloed op gebruikers van SharePoint online (SPO) die geen exchange-licentie hebben of Delve gebruiken voor het uploaden van afbeeldingen. Dit kan ook van invloed zijn op een klein aantal SPO-beheerders die de afbeelding van het gebruikersprofiel namens de eindgebruikers uploaden.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen medio augustus 2023 met de uitrol van deze wijziging en verwachten eind maart 2024 te zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Momenteel is het voor gebruikers die geen Exchange-licentie hebben en meerdere verschillende afbeeldingen hebben geüpload in verschillende apps in Microsoft 365, waarschijnlijk dat SPO afbeeldingen weergeeft die lokaal in SPO zijn geüpload en die verschillen van gebruikersprofielafbeeldingen in andere Microsoft 365-apps.

Om ervoor te zorgen dat dezelfde afbeelding beschikbaar is voor alle Microsoft 365-ervaringen, zal SPO in de toekomst afbeeldingen weergeven die afkomstig zijn van het MS Graph-eindpunt van Microsoft People System (MPS). Dit houdt in dat de afbeelding die via andere apps in Microsoft 365 is geüpload, voorrang krijgt en wordt weergegeven in SPO in plaats van de lokaal beschikbare afbeelding in SharePoint. Er is op dit moment geen actie vereist van gebruikers.

Voor gebruikers met Exchange-licenties is er geen functionele wijziging.

Om profielcoherentie te garanderen, schakelen we lokale uploads van SPO naar mysite-host uit en schakelen we in plaats daarvan gecentraliseerde uploads naar Microsoft People System (MPS) in.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

Voor alle hierboven genoemde gebruikers: de profielafbeelding wordt niet langer bewerkt/geüpload via de SPO-ervaring “Profielgebruikersinterface bewerken” of via de gebruikersinterface van “Person Immersive”. In plaats daarvan zouden al deze gebruikers worden gevraagd om het besturingselement “Universal Me” te gebruiken dat beschikbaar is in de rechterbovenhoek van de startpagina van het Share Point voor het uploaden van afbeeldingen. Als alternatief kunnen ze ook Delve gebruiken om profielafbeeldingen te uploaden.

Voor SPO-beheerders: Beheerders die de afbeelding van het gebruikersprofiel namens de eindgebruikers uploaden, kunnen geen afbeeldingen meer uploaden via het SPO-beheercentrum. In plaats daarvan worden alle SPO-beheerders gevraagd om gebruikersprofielafbeeldingen te uploaden via MAC Admin Center of AAD admin center.

We bieden een vroege heads-up om ervoor te zorgen dat onze klanten voldoende tijd hebben om zich aan te passen aan aankomende wijzigingen, omdat we geen verlenging voor deze wijziging kunnen verlenen.

Microsoft Purview Data Loss Prevention: Document Fingerprinting support for additional workloads
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC653735
Status:planForChange

Momenteel beschikbaar in openbare preview (MC397438), breiden we Document Fingerprinting SIT’s in DLP-beleid uit met ondersteuning voor extra workloads.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 93280.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze functie is nu beschikbaar.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Document Fingerprinting in Microsoft Purview Data Loss Prevention (DLP) converteert een standaardformulier naar een type gevoelige informatie (SIT), dat u kunt gebruiken in de regels van uw DLP-beleid. Deze update breidt de ondersteuning voor op vingerafdrukken gebaseerde SIT’s uit naar extra workloads, waaronder SharePoint, OneDrive, Teams en Endpoint en stelt beheerders in staat om de drempelwaarde aan te passen tijdens het maken van vingerafdruk-SIT’s.

Hiermee kunt u ook detecteren wanneer een deel van uw gevoelige document wordt blootgesteld met behulp van ondersteuning voor gedeeltelijke matching met vingerafdrukken in alle nalevingsoplossingen.  

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Ga aan de slag met preventie van gegevensverlies in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Informatie over het nemen van vingerafdrukken van documenten

Opportunity to roll back Teams Live Events to temporarily enable Attendee Guest Web join
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC653737
Status:stayInformed

Onlangs hebben we een wijziging doorgevoerd in de deelnemerservaring van Teams Live Events, waardoor gastgebruikers niet konden deelnemen als deelnemer op internet. Deze wijziging kwam tot stand als een update om de bezoekerservaring te verbeteren en de nieuwe RTMP-In-ervaring voor Teams Live Events te ondersteunen.

Om de overgang naar de nieuwe Teams Live

Events-ervaring te verbeteren, bieden we klanten de mogelijkheid om de nieuwe versie van Teams Live Events terug te draaien naar een eerdere versie, zodat gastgebruikers kunnen deelnemen aan het Teams Live Event als deelnemer op internet. Als u deze optie kiest, verliest u echter verschillende nieuwe mogelijkheden voor livegebeurtenissen voor Teams voor uw hele tenant, waaronder de volgende:  

  • Multi-window ervaring voor deelnemers
  • Video on Demand (VOD) voor Teams Encodergebeurtenissen 
We

raden u aan deze terugdraaioptie alleen te kiezen als de deelnemer Gastdeelnemers op het web deelnemen aan een Teams Live-evenement is belangrijk voor uw organisatie. We ondersteunen deze rollback tot eind juni 2024. 

Houd er rekening mee dat ondersteuning voor externe encoders voor Stream, ook wel RTMP-In genoemd, in de toekomst wordt afgeschaft. Dit is belangrijk als uw organisatie afhankelijk is van Stream of de latere versie van Teams Live Events om externe encodergebeurtenissen of externe encoder VOD-scenario’s te ondersteunen. Raadpleeg Roadmap ID 84960 en MC513601 voor meer informatie. [Wanneer dit zal gebeuren:]U kunt deze terugdraaiing onmiddellijk aanvragen. 

Zodra een verzoek is ontvangen, duurt het ongeveer 5-10 werkdagen voordat de wijzigingen worden weergegeven in uw tenant.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie

:]Zie hierboven.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u uw Teams Live Events-versie wilt terugdraaien, dient u een ondersteuningsaanvraag in te dienen om aan dit verzoek te voldoen en uw tenant-ID toe te voegen om uw verzoek te verwerken.  

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top